Stress in het bedrijfsleven is een negatieve factor die de kwaliteit van het leven vermindert en de productiviteit in een bedrijf schaadt.
Stress op het werk is een omvangrijke kostenpost.
Een kwart van alle werknemers heeft last van vermoeidheidsklachten door te hoge werkdruk, overvolle agenda’s en wellicht een hectisch sociaal leven.
Tussen de 4 en de 7 procent van de werknemers heeft burn-outverschijnselen. (De cijfers zijn gebaseerd op onder meer onderzoeken van het Centraal Bureau voor de Statistiek , TNO Arbeid ).

Meer en meer bedrijven realiseren zich hoe belangrijk het is om aan stress preventie te doen.
En omdat het bijna onmogelijk is om stress op de werkvloer te vermijden, doen heel veel bedrijven er alles aan om hun werknemers zoveel mogelijk te helpen om te ontspannen.

Een van de manieren om werknemers te helpen te ontspannen is door middel van Meditatie, Yoga en Ademhalings Trainingen.

Meditatie biedt vele mentale voordelen.
Studies hebben aangetoond dat mediteren, de manier waarop het brein informatie binnen krijgt kan veranderen en dat het de effecten van stress, depressie ,angst en spanning vermindert.

Mensen die regelmatig mediteren, zo is uit studies gebleken, zijn over het algemeen, blijer en rustiger dan mensen die dit niet doen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel topbedrijven die vaak een hoge werkdruk hebben, de voordelen van Mediteren inzien en zij Meditatie sessies en trainingen in hun bedrijfscultuur hebben geïntegreerd.
Bedrijven als Google, Apple ,Nike ,Deutsche Bank, HBO hebben inmiddels Meditatie Trainingen in hun bedrijfscultuur geïmplementeerd.

Mahata School & Praktijk voor Persoonlijke Ontwikkeling geeft onder begeleiding van Carla Mahabier  Meditatie, Ademhalings en Yoga Trainingen voor bedrijven.
Wij hebben hier verschillende progamma’s voor ontwikkeld.

Met als doel:

*De werknemer zoveel mogelijk te ontladen en hun handvaten mee te geven die zij op de werkvloer kunnen gebruiken.

*De productiviteit van de werknemer verhogen zodat ze taken met plezier kunnen afmaken en tegelijkertijd leren ontspannen.

*Het zorgen voor een algehele prettige sfeer op de werkvloer

Meditatie Trainingen kunnen ervoor zorgen dat werknemers minder last van stress hebben en zich lekkerder in hun vel gaan voelen. Wanneer iedereen zich over het algemeen prettig voelt, en lekker in zijn/ haar vel zit, zal dit de sfeer op de werkvloer positief beïnvloeden, en daar heeft iedereen baat bij.

*Het verhogen van loyaliteit en inzet bij de werknemer

Wanneer een werknemer ziet dat een werkgever een hart heeft voor haar werknemers en er alles aan doet, om het voor haar werknemers zo makkelijk en ontspannen mogelijk te maken, zal dit de loyaliteit van de werknemer aan de werkgever vergroten.
Een werknemer die het goed heeft in een bedrijf, zal niet gauw naar een andere functie zoeken.
Zij zullen over het algemeen bij het bedrijf blijven en het bedrijf zien als een stukje van henzelf.

*De communicatie verbeteren tussen werkgevers ,managers en werknemers

Wanneer iemand een heldere, bewuste mentale houding heeft kan hij /zij zich ook helder en duidelijk uitdrukken.
Een duidelijke communicatie tussen werkgevers, managers en werknemers is cruciaal om een bedrijf soepel te laten verlopen.
Helaas is dit niet altijd het geval.
Meditatie Trainingen kunnen hierbij helpen, omdat tijdens het mediteren geleerd wordt om aandachtig te focussen ,door de focus krijgt men helderheid zodoende kan men zich verbaal beter uiten.

De voordelen van onze Meditatie / Ademhalings /Yoga Trainingen voor Bedrijven:
➢ Verminderen van stress bij werknemers.
➢ Het verhogen van de productiviteit bij de werknemers.
➢ Handvaten geven.
➢ Loyaliteit verhogen.
➢ Het zorgen voor een prettige sfeer op de werkvloer.
➢ Het verhogen van inzet voor het bedrijf.

Mahata School & Praktijk voor Persoonlijke Ontwikkeling heeft voor bedrijven Meditatie , Ademhaling ,Yoga trainingen ontwikkeld.

Werkwijze:

  1. Indien u geïnteresseerd bent in onze op maat gemaakte BedrijfsTrainingen, vult u dan de gegevens op het contact formulier
  2. Wij nemen contact met u op.
  3. We bespreken door middel van een gratis oriëntatiegesprek hoe we uw bedrijf kunnen helpen.
  4. U krijgt een Trainings Progamma op maat gemaakt voor uw bedrijf.